ELEKTRISCH ONTHAREN


Heeft u last van ongewenste haargroei of overbeharing in het gezicht? Overbeharing kan tot 80% permanent verwijderd worden met behulp van elektrisch ontharen. Een ANBOS schoonheidsspecialist met de vakspecialisatie 'Elektrisch Ontharen' heeft de juiste kwalificaties om deze behandeling veilig en goed uit te voeren. In sommige gevallen wordt deze behandeling vergoed door zorgverzekeraars.

Hoe werkt elektrisch ontharen?

Elektrisch ontharen is een methode om storende haren te verwijderen. Alle haarkleuren, donker,  blond, grijs en rossig, kunnen door middel van elektrisch ontharen worden verwijderd. Tijdens de behandeling wordt een dun steriel wegwerp-naaldje langs de haarschacht in de huid geschoven, waarna een stroompulsje het haarzakje en de omgeving vernietigt. Hierdoor kunnen geen voedingstoffen meer via het bloed het haar in het haarzakje bereiken en stopt de groei. De behandelde haar wordt daarna zonder weerstand uit de huid gehaald.

Tussen de behandelingen door mogen de haren niet geharst of geëpileerd worden. De behandeling moet ook meerdere malen, meestal wekelijks, worden herhaald. Afhankelijk van de haardikte, de mate van overbeharing en het te behandelen gebied kan de totale behandelingsduur sterk variëren van enkele maanden tot 1-2 jaar. De periode tussen twee behandelingen wordt wel steeds groter.

Waar moet u op letten?

Kies altijd voor een ANBOS-schoonheidsspecialist mét de vakspecialisatie 'Elektrisch Ontharen'. Dan weet u zeker dat de behandelaar over de juiste kwalificaties beschikt om deze behandeling veilig en goed uit te voeren. Uiteraard is Manon van Huidstudio Lisse in het bezit van dit diploma én jarenlange ervaring.

Vergoeding door zorgverzekeraars.

Veel zorgverzekeraars vergoeden geheel of gedeeltelijk de kosten van het ontharen in het gezicht. Bekijk hiervoor uw polisvoorwaarden zodat u weet aan welke voorwaarden uw behandelaar moet voldoen. U vindt in onderstaand document een overzicht van vergoedingen per zorgverzekeraar. 

Is elektrisch ontharen pijnlijk?

Vroeger was elektrisch ontharen behoorlijk vervelend. Maar met de komst van de Apilus Senior is de behandeling een stuk aangenamer geworden. Per het te behandelen gebied kan de behandeling verschillen qua gevoeligheid. Ook is ieders pijngrens verschillend. Mocht u de behandeling als  onprettig ervaren, is het gebruik van verdovende crème een mogelijkheid. Deze crème kunt u zelf via de huisarts bestellen.

Wat kost elektrischt ontharen?

De behandeling wordt berekend per kwartier en kost €26,-. Kijk voor meer informatie op de tarievenpagina.

Elektrisch ontharen uitgevoerd met de Apilus Senior. 

U kunt goed zien dat de haar zonder weerstand uit de huid komt en de huid intact blijft.